Kurulduğu günden bu yana pazardaki öncü konumunu sürdüren, Dünyada'ki yenilikleri takip eden Birleşik Teknoloji, Teknolojik gelişmelere bağlı olarak, yıllar içerisinde pazarın ihtiyaçlarına göre uzman ekip kadrosu ile gelişmiştir. Yenilikçi çağdaş ilkeleri gözeten genç, dinamik ve sürekli kendini geliştiren profili ile Birleşik Teknoloji, iş ortaklarını her açıdan düşünmektedir. Hizmet öncesi ve sonrası aşamalarda, zamanın günümüzde ne kadar değerli olduğunu benimseyen Birleşik Teknoloji, hızlı ve kaliteli hizmet prensibiyle yola çıkmıştır.
Birleşik Teknoloji olarak, birbirinden farklı sektörlerde müşterilerimizin teknik sorunlarına, hızlı ve kalıcı çözümler bulmak en önemli hedeflerimizden biridir.
Birleşik Teknoloji olarak günümüzde zamanın ne kadar değerli olduğunu düşünerek, verilecek hizmetin en hızlı ve en kısa sürede uzman ekibimizle yanınızda olarak, daha sağlıklı bir ortamda çalışabilmeniz için, iş kaybınızın önüne geçmek istiyoruz.
Savunma Bakanlığı’nın merkezi olan Pentagon’un desteklediği özel bir Ar-Ge projesi kapsamında, bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük beyin simülasyonunu oluşturdu. Projede Pentagon’a bağlı özel araştırma kurumu DARPA ile birlikte çalışan IBM, California’da bulunan Lawrance Livermore Ulusal Laboratuvarı’ndaki (LLNL)Sequoia süper bilgisayarını kullanarak oluşturduğu simülasyonda, 10 milyar sinir hücresi ve 100 trilyon sinaps (sinir hücreleri ve diğer hücrelere mesaj iletilmesini sağlayan bağlantı noktaları) kullandı.
IBM ve LLNL’in oluşturduğu 2.084 milyar nöro-sinaptik çekirdek, tıpki insan beyni gibi fonksiyon gösteren bir bilgisayar geliştirilmesinde kullanılmak isteniyor. Söz konusu bilgisayarın tasarımı, IBM tarafından yapılacak.
İNSAN BEYİNLİ BİLGİSAYARA İLK ADIM
IBM, “yapılan çalışmada gerçekçi, tam bir beyin oluşturulmadığını, tersine modüler, aşırı düşük güce sahip, kavramsal bir bilgisayar mimarisi kurduklarını” belirtti. IBM, araştırma hakkında sunduğu belgede, DARPA’nın 100 trilyon sinapsı içeren beyin modelindeki rakamı ortaya koymaya başardıklarını ifade etti. 100 trilyon, insan beynindeki sinaps sayısını temsil ediyor. IBM VE LLNL’nin beraber çalıştığı DARPA projesi de buradan yola çıkarak ‘SyNAPSE’ olarak belirlendi.
IBM, süperbilgisayarda beyin simülasyonunu oluşturmak için geçtiğimiz yıl sunduğu kavramsal bilgisayar çiplerini kullandı. Bu çipler, sinir hücreleriyle sinapslar arasındaki ilişkiyi oluşturmak için kullanıldı. IBM’in kavramsal bilgisayar prototip çipleri olarak sunduğu “nöro-sinaptik” 45 nano metrelik çekirdekler, 256 nöron ve 262.144 programlanabilir sinaps içeriyor.
BEYİN-BİLGİSAYAR ÜRETİLECEK
Gerçekleştirilen simülasyonlda, 2 milyardan fazla nöro-sinaptik çekirdek, beyni model alan ve bu kapsamda gri ve ak madde bağlantısı bulunan 77 bölgeye ayrıldı. Gri madde ağı modellere göre oluşturulurken, ak madde için makak beyni örnek alındı. Toplamda, 530 milyar nöron ve 100 trilyon sinaps, gerçek zaman oranla 1.542 kat daha yavaş işleyen bir beyin simülasyonu oluşturdu. Ancak bu hızın, bilgisayar alanında bugün için oldukça iyi olduğu belirtildi.
IBM, SyNAPSE projesi altında beyin gibi çalışan bir bilgisayar geliştirmek istiyor. Bu beyin-bilgisayar, gerçek zamanda birçok kaynaktan gelecek bilgiyi aynı anda işleyebilecek. Aynı zamanda, gerçek beyin gibi çevresine uyum gösterebilecek. Aynı zamanda, geliştirilecek beyin-bilgisayarın küçük ve az enerji harcayan bir sistem olması isteniyor. Bu unsur, gerekli bağlantıların geliştirilmesi adına en büyük zorluklardan biri. IBM, beyin simülasyonu hakkındaki en yeni sonuçları ABD’nin Salt Lake Ciy kentinden düzenlenen 2012 Süperbilgisayar Konferansı’nda açıkladı.
Birleşik Teknoloji
Kaynarca Mahallesi
Mehmet Akif Ersoy Cad.
33/3/18 Pendik/İST.
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Bilişim Sektörü Her Gün Gelişiyor, Her Gün Değişiyor...
--Bu gelişim ve değişimin sağladığı teknoloji işlerimizi ve hayatımızı kolaylaştırması açısından büyük bir nimet ama siz hala, buna rağmen;
--Teknoloji Alt Yapısına bu kadar para harcayıp yatırım yaptım ama istediğim verimi alamıyorum diyorsanız,
--Ben teknolojiye bu kadar yatırım yapmam kiralarım diyorsanız,
Ben bu işten anlamam, ama sırf bu yüzden bir bilgi işlem elemanı istihdam etmek istemiyorum diyorsanız,
--MS Windows Kurulumu ve Lisanslamaları
--MS Office Kurulumu ve Lisanslamaları
--MS Server Kurulumu ve Yönetimi
--MS Exchange Kurulumu ve Mailbox Yönetimi
--Ms SQL Server Kurulumu ve Veritabanı Yönetimi
--Tüm Şirket içerisi Datalarınızın Güvenliğinin ve Yedeklenmesini Sağlamak